Strategie

De “Price Action” strategie.

In het boek willen we jullie een strategie meegeven die tamelijk simpel en begrijpelijk is en tegelijkertijd één van de meest effectieve, namelijk de “Price Action” strategie.

Deze strategie is gebaseerd op wat er prijstechnisch met een muntpaar gebeurd. Je analyseert wat de prijs doet en wie er aan het roer staan, de “Bulls” of de “Bears”. Hier zijn geen moeilijke indicatoren voor nodig. Je leert bepaalde candlepatronen te herkennen en leert hoe je moet omgaan met deze patronen.

Vaak wordt er gezegd dat je bij een bepaald candlepatroon moet kopen of verkopen, uiteraard werkt het niet zo makkelijk als men zegt. Het gaat erom dat je het verhaal van de prijs erbij leert lezen en de juiste trends weet te herkennen.

We zullen het in de strategie over support- en resistancegebieden hebben die aangeven waar een prijs moeite heeft om doorheen te raken of door te breken. Vervolgens ga je leren hoe je een geavanceerde candle analyse kunt maken en leer je hoe je kunt bepalen of een koers zich in een actieve up- of downtrend bevindt.

Hieronder een greep uit het hoofdstuk “Price Action Trading”. In het boek zelf gaan we hier uiteraard dieper op in en leren we je hoe je de strategie in de praktijk moet gaan brengen.

BOEK AANSCHAFFEN

Hoofdstuk 1: Wat is “Price Action Trading”?

Alle veranderingen in prijs in de Bitcoin markt komt van de zogenoemde “bulls” (kopers) en de “bears” (verkopers). Wanneer de prijs van bijvoorbeeld BTCUSDT omhooggaat, is dat omdat er meer bulls dan bears zijn en wanneer de prijs omlaaggaat zijn er meer bears dan bulls.
Op de Bitcoin markt is er constant een gevecht tussen deze bulls en bears.

“Price action trading” gaat om het analyseren wie er op het moment de baas is, oftewel wie de prijs bepaald, zijn het de bulls of zijn het juist de bears? En hoelang blijven zij nog de baas voordat de rollen omdraaien?
Wanneer uit jouw analyse blijkt dat de bulls de baas zijn en dit ook voorlopig zullen blijven, dan zou je wat van betreffende munt kunnen gaan kopen (long gaan).
Mocht het blijken dat de bears aan de macht zijn en dit ook voorlopig zullen blijven, dan kun je ervoor kiezen om deze munten paar te gaan verkopen (short gaan).
Maar hoe bepaal je nou eigenlijk wie er op dit moment aan de macht zijn, de bulls of de bears? Dit kan door gebruik te maken van twee simpele “price action” technieken:

1. “Support” en “Resistance” gebieden.
Oftewel ondersteuning en weerstand gebieden.
Dit zijn de koop en verkoop gebieden die je gemakkelijk kunt vinden op de grafieken (charts).
Wanneer de prijs in deze gebieden komt is de kans zeer aannemelijk dat de prijs daartegenaan blijft hikken of juist weer naar beneden gaat. Zie het als een plafond (resistance) en een vloer (support) in je huiskamer of slaapkamer. Je “breekt” hier niet gemakkelijk doorheen.
Het mooie aan deze gebieden is dat je op de juiste momenten kunt gaan kopen of verkopen.
Later in dit boek gaan we uiteraard verder en dieper in op de support en resistance gebieden en hoe je dit moet toepassen in de price action strategie.

2. Geavanceerde analyse van de “Candlesticks”.
Nee, dit houdt niet de standaard termen in zoals de “doji”, “hanging man”, “shooting star” etc. die je vast wel eens ergens voorbij hebt zien komen in een YouTube tutorial “how to learn to read candlesticks”.
Geavanceerde candlestick analyse gaat veel verder dan dat. Het gaat erom dat je het verhaal eigenlijk kunt lezen wat de chart jou aan het vertellen is.
Wanneer je dit eenmaal begrijpt en kunt, zul je met één blik op de charts kunnen zien wie er de baas is over de prijs van de coin waar je naar aan het kijken bent op de chart (de bulls of de bears). Ook zul je zien of je moet gaan kopen of juist moet verkopen.
Deze twee technieken voeren de basis van de price action trading strategie. Sterker nog; dit zijn de enige 2 technieken waarmee de meest succesvolle handels momenten mee worden gevonden.
Er vallen drie dingen op wanneer je gebruikt gaat maken van deze manier van handelen:

● Er wordt GEEN gebruik gemaakt van technische indicatoren.
● Er zijn GEEN moeilijke of verwarrende technieken.
● Er is GEEN stress.

Het gaat puur om het lezen van de grafieken en om slimme beslissingen te nemen aan de hand van wat de grafieken jou vertellen.