Basis Candlesticks

Basis candlesticks.

Het is van groot belang dat je leert hoe je de groen/rode candles moet interpreteren. De strategie die in het boek staat beschreven is niet gebaseerd op allerlei ingewikkelde indicatoren, maar op het verhaal achter de candles.

Daarom is het nodig dat je de basis van de candles begrijpt. Hieronder vind je een stuk uit het boek waarin je uitleg krijgt over de candles. In het boek gaan we hier dieper op in en vertellen we je welke patronen van belang zijn.

BOEK AANSCHAFFEN

Het kunnen lezen en begrijpen van de Candlesticks.

Alle candles worden “neutraal” geboren.

Je vraagt je misschien af “Wat is dit? Waarom staat daar een lijn?” Het is niet zomaar een lijn – het is een nieuw geboren baby candle! Dat lieve kleine lijntje is een neutrale candle. Zo nieuw, het is nog geen enkele Satoshi omhoog of omlaag gegaan.

Candles worden altijd neutraal geboren. Na de geboorte groeien ze op om vervolgens een “bearish” of een “bullish” candle te worden, of héél soms, geen van beide!
Traders weten niet wat een nieuw geboren candle zal worden. Hier kunnen ze over speculeren, maar ze kunnen nooit echt weten wat het wordt totdat de candle “sterft” (sluit). Wanneer de candle geboren is begint het gevecht, de “bulls” en de “bears” vechten het met elkaar uit terwijl de candle laat zien wie er aan de winnende hand is.

Wanneer de kopers sterker zijn, zul je zien dat de candle omhoog gaat en een groene “bullish” candle wordt. Maar als de verkopers sterker zijn, zul je zien dat de candle omlaag gaat en een rode “bearish” candle wordt.
Dit klinkt allemaal heel logisch, maar denk hier eens even over na. Elke candle geeft aan wie er aan het winnen is, de bulls of de bears.

Bullish candles

Traders noemen een bullish candle een candle die een groene “body” heeft. De baby candle is opgegroeid en gestorven met een bullish body.
Als het een lange bullish body heeft, weet je dat het een sterke bullish candle was.
Als het een korte bullish body heeft, weet je dat het een zwakker bullish candle was.

Simpel?

Dit geeft je veel informatie. De candle vertelt je niet alleen wat de prijs is – Het verteld je ook dat de bulls hebben gewonnen en met welke kracht zij hebben gewonnen.
Deze bullish candles vertellen ons dat er meer kopers zijn dan verkopers en de kracht van de candle ten opzichte van de andere candles.

Dit is cruciale informatie in de gehele trading markt.
Wanneer er een strategie of systeem zegt dat je moet gaan verkopen maar de candle is nog groen, zal dit waarschijnlijk geen goed idee zijn. Waarom zou je verkopen als er meer kopers in de markt zijn? Het lezen van candlestick patronen stelt je in staat om je beter te doen begrijpen wat de prijs in een bepaalde situatie is en waarom dit zo is.

Bearish candles

Een bearish candle is een candle met een bearish body. Wat kun je opmaken uit een bearish candle? Het vertelt je dat er meer verkopers in de markt zijn dan kopers.
Het vertelt je dat de verkopers in controle zijn en wat hun sterkte is. Dus hier kopen zal misschien geen goed idee zijn.

Wicks

Naast dat het laat zien wat de candles hoogste en laagste punt is geweest tijdens het leven van de candle, overspoelt een wick je ook met andere informatie.
Het gevecht tussen de bulls en de bears onthouden? Tijd om te leren wat dit inhoudt in combinatie met de wicks.
Wanneer een sterke bullish candle suggereert dat de bulls in controle zijn van de markt, wat zegt dan een bearish candle met een lange “upper” wick?

Kleine lower wick, kleine bearish body, en een lange upper wick: Deze candle vertelt ons dat ergens in het leven van deze candle, de bulls geprobeerd hebben om de prijs omhoog te drijven. Dat is wat de lange upper wick ons vertelt. Echter, nog voordat de candle stierf, namen de bears het weer over en hebben de prijs omlaag gedreven. Dit kun je zien aan de rode bearish body.

Lange lower wick, kleine bullish body, en een kleine upper wick: Deze candle vertelt ons dat ergens in het leven van deze candle de bears geprobeerd hebben om de prijs omlaag te drijven. Dat is wat de lange onderste wick ons verteld. Echter, nog voordat de candle stierf, namen de bulls het weer over en hebben de prijs omhoog gedreven. Dit kun je zien aan de groene bullish body.